Letní škola památkové edukace v hospitalu Kuks

Hospital Kuks, nádvoří

Prohloubit si své znalosti a získat nové dovednosti či kompetence v oblasti interpretace kulturního dědictví mohou účastníci Letní školy památkové edukace, která proběhne ve dnech 22. – 24. července 2016 v Hospitalu Kuks.

Letní škola s mottem: Hospitalizujte se s námi! Kreativita umělců si vyžaduje i naši kreativitu je určena lektorům vzdělávacích programů v historickém prostředí (tedy průvodcům, kastelánům, dobrovolníkům, volnočasovým pedagogům) a galerijním a muzejním pedagogům. V rámci společného učení se a hledání budou realizovány výtvarné, hudební, dramatické a jiné aktivity.

Kurzovné a ubytování činí 600 Kč na osobu za celý pobyt, účastníci kurzu budou bydlet v nově zrekonstruovaných prostorách Hospitalu Kuks. Stravování si hradí každý účastník pobytu sám, přímo v areálu je restaurace, snídaně a večeře je možné si připravit v kuchyňce, která je k dispozici v ubytovacím zařízení.

Účastníci absolvují některé části programu společně, jiné v menší skupině dle volby tematické tvůrčí dílny. Prostor bude jak pro individuální meditace, tak pro společné trachtace.

Na Letní školu památkové edukace, kterou pořádá Národní památkový ústav, metodické centrum pro vzdělávání v Telči a Pedagogická fakulta Karlovy univerzity, je možné přihlásit se do 10. července 2016.

Kontaktní osoba je Petr Hudec, e-mail: hudec.petr@npu.cz, mobil +420 608 814 723. Kapacita kurzu je omezena na 30 osob.